Λίγα λόγια για τον Θεοφάνη Μάργαρη...

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2002 ήρθε σε επαφή με τις πολεμικές τέχνες, ασκούμενος στο fu jow pai για τρία συνεχή χρόνια.

Το 2004 γνώρισε το τάι τσι τσουάν και τον δάσκαλο Γιώργο Πετρούνια , με τον οποίο άρχισε να ασκείται συστηματικά. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευσή του σε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, όπου χτίζεται μία υγιής σχέση δασκάλου-μαθητή. Η αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας κατά τη διάρκεια της άσκησης, καθώς και η απόκτηση μεγαλύτερης επίγνωσης του σώματος και της κίνησης, είναι από τα στοιχεία που περισσότερο τον κινητοποιούν στην τέχνη αυτή.

Από το 2005 συμμετέχει σε σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις που οργανώνονται στα πλαίσια της σχολής και αποσκοπούν σε περισσότερη εξάσκηση και επαφή με την τέχνη του τάι τσι.

Από το 2007, παράλληλα με την πρακτική άσκηση, παρακολουθεί και το μάθημα «τάι τσι τσουάν στην καθημερινή ζωή», το οποίο συντονίζει ο Γιώργος Πετρούνιας και έτσι η φιλοσοφία τού τάι τσι τσουάν μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά του και γίνεται φιλοσοφία ζωής, από την οποία αντλεί δύναμη και νόημα.

Επίσης, από το 2010 παρακολουθεί την εκπαίδευση που παρέχει ο δάσκαλος Γιώργος Πετρούνιας σε παλαιότερους μαθητές του, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη διδασκαλία του τάι τσι τσουάν.

Το 2015 έγινε βοηθός του δασκάλου του και τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα τάι τσι τσουάν σε αρχάριους μαθητές.